Raemon Sluiter

De Nederlander Raemon Sluiter staat bekend als één van de beste mannelijke tennisser die ons land heeft gekend. Sluiter werd op 13 april 1978 geboren in Rotterdam. In 1996 maakte de tennisser zijn debuut op professioneel niveau. In 2008 stopte Sluiter met tennis, om toch weer terug te keren. Een jaar later besloot de Nederlander dan toch echt te stoppen met professioneel tennis. Sluiter stond bekend om zijn krachtige forehand en backhand. Sluiter wist in zijn carrière maar liefst 1,7 miljoen dollar aan prijzengeld bij elkaar te spelen. Tussen 2015 en 2019 was Sluiter de coach van de Nederlandse tennisster Kiki Bertens.

Sluiter in het enkelspel

Sluiter speelde in zijn tennisloopbaan 221 professionele wedstrijden. De Rotterdammer won 90 wedstrijden en ging 131 keer onderuit. De Nederlander wist de 46e plek op de wereldranglijst te behalen in 2003. Sluiter wist op Roland Garros (2004 en 2006) de derde ronde te bereiken, dat deed hij ook op Wimbledon in 2001.

In 2003 stond Raemon Sluiter in de finale van het ATP toernooi in Rotterdam. In zijn geboortestad was Sluiter ooit nog de ballenjongen tijdens hetzelfde toernooi. In de finale bleek de Wit-Rus Maks Mirni in twee sets te sterk. In 2003 stond Sluiter ook in de finale van de Dutch Open, maar daar bleek Nicolás Massú in drie sets te sterk. Sluiter schreef wel tweemaal The Hague Open op zijn naam in Scheveningen. Hij is dan ook recordhouder van het tennistoernooi.

Sluiter in het dubbelspel

Sluiter was ook actief in het dubbelspel. Hij speelde 66 wedstrijden op professioneel niveau en won slechts 25 dubbelspelwedstrijden. In 2003 stond de Nederlander op de 97e plek op de wereldranglijst. Sluiter wist met zijn partner Martin Verkerk tweemaal een dubbelspel finale te bereiken op ATP-niveau. Er werd verloren in de finales van Tasjkent en Delray Beach.