Marcella Mesker

Marcella Mesker werd op 23 mei 1959 geboren in Den Haag. Mesker groeide uit tot één van de beste tennissters die ons land ooit heeft gekend. Mesker was overigens van alle markten thuis, want de tennisspeelster werd eveneens een bekende commentatrice op de televisie. Daarnaast was de oud-speelster ook een lange tijd de toernooidirectrice van The Hague Open, een bekend ATP Challenger toernooi in Scheveningen.

Mesker als tennisster

Marcella Mesker maakte in 1979 haar debuut als professioneel tennisspeelster. Uiteindelijk was de Nederlandse negen jaar lang actief in het professionele tenniscircuit. Tot tweemaal toe wist Mesker de 31e plaats te veroveren op de Wereldranglijst bij de vrouwen. Dit deed zij begin 1983, maar ook in het seizoen 1986. Een van haar grootste successen boekte zij dan ook in 1986, want toen won Mesker de allereerste editie van het WTA-toernooi in het Amerikaanse Oklahoma.

In het enkelspel speelde Mesker maar liefst 98 wedstrijden, waarvan zij er 44 won. Opvallend genoeg kwam Mesker nooit voorbij de derde ronde op één van de grote Grand Slam toernooien. Zowel op de Australian Open, US Open, Wimbledon en Ronald Garros werd Mesker in de derde ronde uitgeschakeld.

Mesker in het dubbelspel

In het dubbelspel was Mesker bijzonder actief en succesvol. De speelster speelde 125 wedstrijden in het professionele dubbelspel en won 69 wedstrijden. Op 21 december 1986 bereikte de Nederlandse de 34e plek op de wereldranglijst in het dubbelspel. Ze behaalde in de dubbelspel de finale van de Australian Open (1979) en de halve finale van de US Open (1984).

Daarnaast bereikte de Nederlandse dubbelspeelster 14 finales op WTA-niveau, waarvan zes finales werden gewonnen. Mesker schreef de Virginia Slims (Denver), Virginia Slims (Pittsburgh), Dutch Open en Oklahoma op haar naam. Daarnaast won zij in 1983 en 1984 de finale van de Swiss Open in Lugano.

Televisie carrière

Mesker besloot na haar carrière als tennisster om wel betrokken te blijven bij de sport. In 1987 werd Mesker dan ook tenniscommentator bij de NOS, tegenwoordig is de oud-speelster ook actief bij Ziggo Sport.